8 februari 2016

5 herkenbare carnavalsdingen


Terwijl ik deze post schrijf, ben ik nog aan het bijkomen van het carnavalsweekend. Ook in het noorden vieren we carnaval! En hoe?! Op zaterdagmiddag liep ik mee in de optocht en 's avonds werd er tot in de late uurtjes gefeest in de feesttent. Op zondag stond er nog een optocht op de planning. Om het carnavalsgevoel nog even vast te houden, kun je in deze post vijf herkenbare carnavalsdingen lezen.

1. Overal confetti, heel veel confetti
Bij carnaval hoort natuurlijk confetti in overvloed. Het enige nadeel is het feit dat het o-ve-ral gaat zitten. Als je 's avonds je kleren uittrekt, regent het nog steeds confetti. Mijn beste vriendin beschreef het als volgt "Ik denk dat ik morgen confetti poep".

2. Kledingcrisis
In januari begint bij mij altijd de carnavalskoorts. Het hoogtepunt van het weekend is het carnavalsbal en daar wil je er natuurlijk wel op je best bij lopen. De hamvraag is dan ook elk jaar: Wat trek ik aan? Je wilt het liefst een zo origineel mogelijk kostuum, voor niet al te veel geld. Ieder jaar weer een zoektocht. Ik was dit jaar Cleopatra!

3. Bier
Zonder bier is het geen carnaval. Zelfs als je geen bier drinkt, is er geen ontkomen aan. Op de een of andere manier vinden mannen het een goed idee om met volle bekers bier te gooien. Resultaat? Overal bier. Gelukkig schijnt het goed voor je haar te zijn ;-)

4. Vieze schoenen
Door alle rotzooi op de grond is het bijna onmogelijk om je schoenen schoon te houden. Ik had mijn witte All Stars aan (ik weet het, niet slim) en die zijn zo vies geworden, dat zelfs de wasmachine ze niet meer schoon krijgt. Als iemand tips heeft om vlekken uit schoenen te halen, let me know

5. Het is super warm in de tent/kroeg
De halve provincie is aanwezig tijdens het carnavalsbal. Als al deze mensen vervolgens op een kluitje staan te hossen op alle carnavalskrakers, is het onmogelijk om het niet warm te krijgen. Nu maar hopen dat zweetvlekken niet opvallen in dit jurkje.

QOTD: Wat vind jij van carnaval?

♥Naomi

1 opmerking:

  1. Hahah, ik ben het heel erg eens met nummer 3. Zaterdagnacht kwam ik thuis en ik zat echt helemaal onder het bier, bah! In de rest geef ik je ook gelijk. Carnaval vind ik erg leuk, zeker een feest om naar uit te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...