5 februari 2016

Silber, het eerste boek der dromen ~ Kerstin Gier

Titel: Silber, het eerste boek der dromen
Auteur: Kerstin Gier
Verschenen: November 2013
Pagina's: 322
Uitgever: Blossom Books

Cijfer: 7

Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen in verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl... Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdste is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin...


Door alle positieve recensies die ik over dit boek gelezen had, was ik er erg benieuwd naar geworden. Daarnaast had ik vrij hoge verwachten. Kerstin Gier heeft deze verwachtingen deels weten waar te maken.

In het begin van het boek had ik een beetje moeite om er in te komen. Alles was redelijk langdradig en er gebeurde niet echt iets spannends. Dit veranderde echter al gauw, want de eerste droom liet gelukkig niet lang op zich wachten. Halverwege het boek had Liv me echt in haar greep en kon ik niet stoppen met lezen.

Telkens als je denkt te weten wat er gaat gebeuren, laat Kerstin je weer verrassen. Daarnaast heeft ze er voor gezorgd dat alle personages super herkenbaar zijn. Denk hierbij aan de zorgzame broer, het irritante zusje en de school hottie.

Mijn favoriete stukken uit het boek zijn toch wel de dromen. Er gebeurt altijd wel weer iets spannends in de levensechte dromen van Liv. De mysterieuze rituelen zijn echter niet de enige raadsels die Liv probeert op te lossen. Op haar nieuwe school schrijft iemand onder de Secrecy blogposts over de leerlingen op school. Dit doet me wel een beetje denken aan Gossip Girl (een van mijn favoriete series) en ik vind het dan ook erg leuk bedacht.

Kortom, na het iets te langzame begin wordt Silber alleen maar beter en beter. Ik kon niet stoppen met lezen en het had boek binnen no-time uit. Dit boek is voor iedereen die gek is op mysterieuze verhalen!

♥Naomi

1 opmerking:

  1. Een kwartier geleden stond ik nog in de bibliotheek, als ik dit iets eerder las had ik dit boek meegenomen! De volgende keer dan maar, haha! Maar heel leuk artikel

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...