3 februari 2016

Van ongezonde naar healthy lifestyle!

Sinds een aantal weken heb ik mijn lifestyle compleet omgegooid. Waar het eerst nog zaterdag patatdag was en ik dingen at zonder er echt bij na te denken wát ik nou eigenlijk in mezelf stopte, ben ik nu heel bewust met mijn eten bezig. Zelfs als echte student lukt het! Wil je weten hoe ik dit precies gedaan heb? Lees dan snel verder!

Een paar weken geleden kon je nog zeggen dat ik het leven van een echte student leidde. Ik at elke dag wel ergens anders en wat ik at was vaak niet heel erg gezond. De bekende freshman five (het fenomeen waarbij je als eerstejaars vijf kilo aankomt) was ook op mij van toepassing. Ik werd steeds onzekerder over mijn lichaam en vond het op een gegeven moment zelfs niet meer leuk om te shoppen. Als ik in de spiegel keek zag ik een mollig meisje, die niet blij was met haar lichaam. Ik wou dit niet langer en heb besloten om in 2016 het roer om te gooien.

Ik ben anders en gezonder gaan eten en ben me weer bewust van wat ik eet. Naast dat ik graag ik een aantal kilo's wil afvallen, wil ik ook heel graag een gezondere levensstijl ontwikkelen. Op dit moment betekent dat, dat ik totaal geen junkfood, snoep en koekjes meer eet. Dit is even slikken en zeker in het begin is dit erg moeilijk. Maar als je het écht graag wilt, ben je gemotiveerd genoeg om alle lekkere dingen te laten staan. Als ik zin heb in iets zoets, pak ik nu een appel in plaats van een handvol M&M's. Daarnaast drink ik alleen nog maar water en thee in plaats van frisdrank.

Wat ik gemiddeld eet op een dag:
Ontbijt
2 boterhammen met boter belegd met rookvlees
Beker thee

Lunch
2 boterhammen met boter belegd met kipfilet
Glas water

Diner
180 gram aardappel
200 gram groente
200 gram kipfilet

Tussendoor
600 gram magere yoghurt (verspreid over de dag)
2 mandarijnen of 1 mineola
1 appel
80 gram mango

Het fruit wissel ik per dag af. Je kan natuurlijk ook een peer eten in plaats van een appel. Daarnaast doe ik ook vaak fruit door de yoghurt. Yoghurt met mango of blauwe bessen is echt heerlijk!

Naast gezond eten hoort sporten natuurlijk ook bij een healthy lifestyle. Maar dat bewaar ik voor een volgende post ;-)

QOTD: Wat is jou favoriete healty food?

♥Naomi

1 opmerking:

  1. Een lekker tussendoortje zijn ook walnoten (als je geitenkaas lust kun je dat erbij nemen) en cranberries! Yummieeee!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...