16 februari 2016

Wat als ik uit de kast zou komen?


Na de release party van Simon was ik zo onder de indruk van alle verhalen over homo (of whatever) seksualiteit, dat ik me afvroeg hoe mensen erop zouden reageren als ik zelf op vrouwen zou vallen. Hoe kun je dit nou beter testen dan door je relatiestatus op Facebook te veranderen. Ik veranderde mijn relatiestatus naar "in een relatie met Linda" (mijn beste vriendin) en de reacties stroomden binnen!

Na alle verhalen over uit de kast komen, vroeg ik me af hoe het voor mij zou zijn om uit de kast te komen. Ik moet zeggen dat ik het best spannend vond om mijn relatiestatus te veranderen. Ik had eigenlijk verwacht dat niemand erin zou trappen aangezien ik zelf hetero ben. Dit bleek echter totaal niet het geval te zijn! Binnen een uur had ik al meer dan 30 likes en talloze reacties!

Ergens was ik toch wel bang dat mensen zouden denken dat ik ├ęcht op vrouwen zou vallen. Dit slaat natuurlijk helemaal nergens op, want dit zou helemaal geen probleem moeten zijn. Ik betrapte mezelf erop dat ik alle mensen die mij een bericht stuurden vertelde dat ik "gewoon hetero" ben. Waarom is een homo seksueel niet "gewoon"?

Ik had niet verwacht dat ik zoveel reacties zou krijgen! Daarnaast had ik ook zeker niet verwacht dat ik alleen maar positieve reacties zou krijgen. Dit laat zien dat het wel iets is wat opvalt (aangezien de vele reacties), maar niet zozeer in negatieve zin. Een greep uit de reacties die ik kreeg.Zoals je ziet zijn de reacties alleen maar positief. Helaas zijn er ook altijd nog een paar jongens bij die het "sexy" en "hot" vinden. Ik zal hun reacties er niet in zetten, maar je kan je wel voorstellen wat ze zeiden.

Linda kreeg uiteraard ook een aantal reacties, waarvan het grootste gedeelte positief was. Een van de reacties die zij kreeg is te zien op de volgende foto.

Deze reactie van een goede vriendin vond ik toch wel het mooiste van allemaal. Ze slaat de spijker op zijn kop! Wat maakt het inderdaad uit of je een relatie met een man of een vrouw hebt? Als je maar gelukkig bent!Deze behoort ook zeker tot mijn favorieten

 Ik had niet verwacht dat zoveel mensen het zouden geloven en dat ik zou veel geweldige reacties zou krijgen! Naar mijn idee zegt dit, dat homo seksualiteit steeds normaler wordt gevonden. Daarnaast vind ik het een erg fijn idee dat er zo positief gereageerd zou zijn als ik daadwerkelijk een relatie met een meisje zou hebben.

Ik hoop dat door het lezen van dit artikel, mensen minder zenuwachtig/bang zijn om uit de kast te komen. Het maakt niet of je op mannen of op vrouwen valt, je blijft precies dezelfde persoon. Het gaat erom dat je gelukkig bent en voor je vrienden en familie is dit ook het belangrijkste!

Wat vind jij van homoseksualiteit?

♥ Naomi

P.S Ik wil iedereen bedanken voor de lieve reacties en likes!

5 opmerkingen:

 1. Hee Naomi! Ik vind het ontzettend tof dat je dit deed! Iedereen zou inderdaad gelijk moeten worden behandeld of je nou homo bent of niet.. Echt stoer van je

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whaha, wat een actie! Inderdaad altijd mooi en fijn om te merken dat je omgeving zo reageert, al is het nu dus meer een experiment dan dat het echt zo is. Echter, ik moet wel zeggen dat ik niet denk dat mensen snel zullen reageren op zo'n Facebookstatus van 'wtf is dit?' of zoiets. Ik vraag me dan ook af hoe het zou zijn gegaan als je mensen het in real life had gedaan! Is meestal ook een wat geloofwaardiger outcoming. xD Maaaar. Toch. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaaf om dit te zien! Ik zou het haast zelf ook wel willen proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontzettend knap dat je dit gedaan hebt! Mijn respect! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel knap dat je dit hebt gedaan! Altijd leuk om te lezen wat mensen erover te zeggen hebben. Gelukkig reageerden de meesten positief! Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...