26 april 2016

Ik Geef Je De Zon ~ Jandy Nelson

Titel: Ik geef je de zon
Auteur: Jandy Nelson
Verschenen: Maart 2015
Pagina's: 416
Uitgever: Blossom Books
Prijs: €18,99

Cijfer: 6,5

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun dertiende onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rosten in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.


Om heel eerlijk te zijn, weet ik niet zo goed wat ik van Ik Geef Je De Zon moet vinden. Ik had zo veel goede reacties gehoord over dit boek, dat ik best wel hoge verwachtingen had. Rond bladzijde 250 snapte ik eigenlijk nog niet waar alle goede reacties vandaan kwamen. Ik kwam er heel erg moeilijk doorheen en er gebeurde eigenlijk niet zo heel erg veel. Maar toen ik het boek uit had kon ik me helemaal in de lovende reacties vinden. Wat een bijzonder boek!

Zoals hierboven al staat beschreven wordt het verhaal vanuit twee perspectieven verteld. Persoonlijk denk ik dat dit een groot onderdeel is van het feit dat ik het boek zo bijzonder vond. Zo kom je bijvoorbeeld te weten hoe zowel Noah als Jude tegen dezelfde situaties aankijken en hoe ze over elkaar denken.

Jandy Nelson heeft alle personages erg realistisch neergezet waardoor je ze allemaal goed leert kennen. Daarnaast maakt dit het verhaal "echt". Ik moet bekennen dat ik halverwege het boek eigenlijk wou wegleggen, maar gelukkig heb ik doorgelezen tot het einde. Aan het eind komt alles op een prachtige manier samen.

Kortom, ondanks het feit dat ik er erg moeilijk doorheen kwam in het begin, maakte het prachtige einde veel goed. Het verhaal als geheel is erg bijzonder en ik ben dan ook blij dat ik toch door heb gelezen. Ik vind het wel een klein minpuntje dat de hoofdstukken zo verschrikkelijk lang zijn, maar dit mag de pret niet drukken. Al met al een prima boek.

Klik hier om "ik geef je de zon" te kopen

♥Naomi

1 opmerking:

  1. Ik ben ook een van die mensen die hier zo enthousiast over was, het is een van mijn favoriete boeken! Inderdaad, die hoofdstukken zijn wel irritant lang, maar ik vind de schrijfstijl zo mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...