10 april 2016

The 1975 concert


Vorige week vrijdag op 1 april, ging ik naar de Heineken Music Hall in Amsterdam voor het concert van de geweldige band The 1975  (geen 1 april grap). Lees snel verder voor een verslag van de avond!
Aangezien Amsterdam nogal een poosje reizen is, vertrok ik om 15:30 uur. Het begon meteen al goed toen ik in de bus tot de ontdekking kwam dat ik de kaartjes was vergeten. Echt super dom! Hoe kun je de kaartjes nou vergeten als je naar een concert gaat?! Gelukkig was Romy de redder in nood. Ze reed snel naar school om daar de kaartjes alsnog uit te printen. Hierdoor misten we helaas wel onze trein, waardoor we een trein later moesten nemen.

Helaas was het vergeten van de kaartjes niet het enige obstakel die dag. De trein naar Zwolle had vertraging waardoor we onze aansluiting naar Amsterdam misten. Vervolgens stapten we, toen we eenmaal in Amsterdam waren, in de verkeerde metro waardoor we de verkeerde kant op gingen. Om 19:30 uur, een uur later dan gepland, waren we dan eindelijk bij de HMH! Snel naar binnen om een plekje te zoeken (het was vrije plaatskeuze). Helaas was het voorprogramma al afgelopen toen we eindelijk binnen waren, dus daar kan ik jammer genoeg niets over vertellen. We vonden gelukkig nog twee zitplekken, die ook nog precies in het midden waren. We hadden dus perfect zicht op het podium.


Om iets over acht was het dan eindelijk zo ver! The 1975 verscheen op het podium en de hele zaal ging meteen los! De spanning werd flink opgebouwd zoals je in het filmpje hieronder kunt zien, maar het was een spetterende opening.


Zanger Matthew zag er uit als een echte rockster! Met zijn shiny zilveren jasje en zonder shirt (kwijl) zag hij er fabulous uit. Ook de drummer was shirtless, wat we totaal geen probleem vonden. Bekijk de foto's hieronder en judge yourself.

Halverwege het optreden verruilde Matthew zijn shiny jasje voor een iets comfortabeler kledingstuk. Hij koos voor een blouse die hij (gelukkig) niet dichtknoopte.


The 1975 zijn echt super goed live! Ik vind het altijd heel gaaf als ze "├ęcht" muziek maken tijdens een concert. Dus met instrumenten in plaats van met computers. Daarnaast waren de achtergronden echt adembenemend! Bij elk nummer veranderden de lichten die telkens weer een andere supergave achtergrond vormden.


Als afsluiter wil ik jullie graag een paar korte filmpjes laten zien zodat jullie er een beetje een beeld bij hebben :) Daarnaast kunnen jullie zo ook beter zien wat ik bedoelde toen ik het over de achtergrond had. De kwaliteit is niet 100% maar ik hoop dat jullie het desondanks toch leuk vinden om naar te kijken.


Helaas was het concert alweer veel te snel afgelopen. Rond 22:00 uur liepen we de zaal weer uit. Nog snel even langs de merchandise en dan snel richting de trein. Na een lange treinreis naar het hoge noorden was ik om half 2 's nachts eindelijk thuis. Na een geweldige avond en een hele leuke ervaring rijker plofte ik uitgeput maar happy in mijn bed.

QOTD Welke concerten ben jij al geweest?
P.S credits naar Romy voor de foto's en filmpjes

♥Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...