23 april 2016

Tips om sporten langer vol te houden


Vorige week schreef ik een post waarin ik vijf tips gaf voor een healthy lifestyle. Klik hier om die post te lezen. Een van de tips was om minimaal twee keer per week te gaan sporten. Maar hoe houd je dit nou eigenlijk vol? Lees snel verder voor tips!

Neem een abonnement bij de sportschool
Sinds een paar weken heb ik een abonnement bij Basic Fit en ik merk dat ik gemotiveerder ben om te gaan sporten dan voorheen. Voor mij is het feit dat ik maandelijks een bedrag betaal een extra reden om toch heen te gaan, want anders is het toch wel zonde van je geld. Daarnaast is het ook geen excuus meer om niet te gaan sporten omdat het regent of omdat het te warm is, want je zit altijd lekker droog en in de meeste sportscholen is er airconditioning.

Zorg voor een sport buddy
Naast het feit dat het gezellig is, werkt een sport buddy ook heel erg motiverend. Je zegt minder snel af als je met z'n twee├źn hebt afgesproken. Daarnaast kun je elkaar tijdens het sporten motiveren om net dat beetje extra te geven. Zelf vind ik sporten niet echt superleuk en ik tel elke seconde dat ik op de loopband sta, maar als je iemand hebt om mee te kletsen wordt het sporten ook nog eens veel leuker. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet ben je alweer een halfuur aan het rennen op de loopband.

Kies een sport die je leuk vindt
Als je sport kiest die je leuk vindt, is het ook makkelijker vol te houden. In dit artikel heb ik het veel over de sportschool omdat dat voor mij werkt. Ik heb heel veel sporten geprobeerd voordat ik de juiste vond. Het is dan ook niet erg als je een aantal keren wisselt. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt!

QOTD Wat is jouw favoriete sport?

♥Naomi

1 opmerking:

  1. Ik vind de sportschool ook echt super chill! Sinds januari zit ik bij Fit for Free en ga ik elke week wel drie of vier keer heen :)

    Xx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...