27 april 2016

YALfest weekend 2016Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver! Op zaterdag 23 april mocht ik aanwezig zijn bij de boekhandelsborrel en op zondag 24 april was YALfest zelf. Voor iedereen die hier niet bekend mee is, YALfest staat voor Young Adult Literature Festival. Lees snel verder!

Zaterdag 23 april
Op zaterdag stapte ik om 15:00 uur in de trein richting Utrecht. Op Utrecht centraal had ik afgesproken met de andere ambassadeurs, zodat we samen met de bus naar de locatie konden gaan. We stapten een bushalte te ver uit en liepen vervolgens ook nog eens de verkeerde kant op. Oeps. Uiteindelijk liepen we wel de goede kant op en na een lange wandeling kwamen dan uiteindelijk toch op de plaats van bestemming aan. Bij binnenkomst hadden we nog even de tijd om met Lucy Ivison (één van de auteurs van Lobsters) te kletsen voordat ze richting het podium moest.
De auteurs namen plaat op het podium en verteld elk iets over hun boek. Hierna was het tijd voor een aantal vragen aan de auteurs. Vervolgens namen een aantal Blossom Books ambassadeurs en leden van het Best Of YA promoteam plaats op het podium om ook een aantal vragen te beantwoorden en om tips te geven aan de boekhandels. Na alle vragen liepen alle auteurs door de zaal en was er de mogelijkheid om met ze te praten en om met ze op de foto te gaan. Ik heb nog een tijdje met Tahereh Mafi (de auteur van de Touching Julliette serie) en met Stephanie Perkins (de auteur van Anna & De French Kiss). Ze waren beide echt super aardig en Stephanie heeft zelfs mijn boek nog gesigneerd!
Ik ben echt zoooo blij met mijn handtekening!
Zondag 24 april
Zondag was het dan eindelijk zo ver! YALfest 2016! Om half 9 stapte ik wederom in de trein richting Utrecht. Ditmaal hadden we met een groepje meiden afgesproken op Utrecht Centraal, zodat we samen naar de Winkel van Sinkel konden lopen. Eenmaal bij de Winkel van Sinkel stond er al een lange rij, maar we konden gelukkig doorlopen naar voor in de rij waar Nora en Sarina al stonden. Eenmaal binnen kregen we een bandje om en we kregen onze goedgevulde goodiebag. Zo zaten het boek "De Afstand Tussen Jou En Mij", een aantal boekenleggers, bookplates met handtekeningen van de auteurs en nog een aantal andere hebbedingetje in de goodiebag. 
Voor de Blossom Books ambassadeurs en de leden van het promoteam van Best of Ya waren de eerste twee rijen gereserveerd en ik had dan ook een mooi plekje waardoor ik alles goed kon zien.

Zie je mij zitten?
Becky Albertalli, Arwen Elys Dayton, Tahereh Mafi, Ransom Riggs, Lucy Ivison, Tom Ellen en Stephanie Perkins kwamen één voor één het podium op en namen plaats in de stoelen en op de bank. Bart Boonstra was de presentator van het podiumgedeelte en hij stelde de vragen aan de auteurs. Na de alle vragen was het tijd voor een korte quiz waarin de auteurs vragen over de andere auteurs moesten beantwoorden. Ransom won de quiz en kreeg als prijs Domtorentjes. Tot slot mochten een aantal mensen uit het publiek nog een aantal vragen aan de auteurs stellen.

Na het podiumprogramma was het tijd voor de lunch. We kregen allemaal een lunchpakket met twee lekkere broodjes, een appel en een bekertje melk. Ondertussen waren er allerlei leuke dingen te doen. Zo kon je een tijdelijke tattoo laten zetten, een versje van Lars krijgen, glitter op je gezicht laten doen en een tekening van jezelf laten maken. Ik koos voor het laatste en heb echt superlang in de rij gestaan voor mijn tekening. Hierdoor heb ik helaas het fotomoment gemist :( Gelukkig is de tekening wel super mooi geworden!
Dit is de tekening! Ik heb hem ingelijst zodat ik hem aan mijn muur kan hangen
Toen ik eindelijk mijn tekening had, heb ik nog even een kijkje genomen in de kinderboekenwinkel in de Winkel Van Sinkel. Natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan en kocht ik Lola & The Boy Next Door. Hierna ging ik snel naar mijn workshop vloggen die gegeven zou worden door Sanne van het youtubekanaal BooksAndQuills. De workshop zou via Skype plaatsvinden aangezien Sanne in Londen woont. Helaas was de internetverbinding dusdanig slecht dat de workshop niet door kon gaan; we zullen de workshop nu op een ander moment krijgen. Gelukkig was Buddy Tegenbosch (auteur van Oog Om Oog) bereid om de workshop over te nemen. Het ging dan welliswaar niet over vloggen, maar desalniettemin was het toch nog erg leuk en interessant.
Buddy Tegenbosch nam de workshop vloggen over
Na de workshop ben ik nog even snel de photobooth ingedoken om een aantal super leuke foto's te maken. Eentje ervan zie je aan het begin van deze post. 

Helaas komt aan alle leuke dingen een eind, dus ook aan YALfest. Ik heb echt een te gek weekend gehad en kan niet wachten tot volgend jaar. Want ja, volgend jaar komt YALfest gewoon weer terug! Tot volgend jaar!

♥Naomi

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...