8 mei 2016

De Afstand Tussen Jou En Mij ~ Marina Gessner

Titel: De afstand tussen jou en mij
Auteur: Marina Gessner
Verschenen: April 2016
Pagina's: 320
Uitgever: Blossom Books
Prijs: €17,50

Cijfer: 8

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om de universiteit een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 3500 kilometer door de wildernis van een van de noordelijkste staten van Amerika naar het zuiden, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandenlange tocht stiekem in haar eentje af te leggen.

Als McKenna onderweg de mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker - zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem.

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en 3500 kilometer wandelen met een rugzak op je rug.

De afstand tussen jou en mij gaat over McKenna die in haar eentje een wandeltocht door Amerika maakt, met enkel een backpack op haar rug. Onderweg maakt ze van alles mee en ontmoet ze allerlei mensen. Een van de mensen die ze tegenkomt is Sam, die ook in zijn eentje de tocht loopt. Ze besluiten om de samen verder te lopen en alles loopt op rolletjes, totdat McKenna besluit om hem van het verharde pad af te volgen.

De laatste tijd lees ik meer boeken uit het contemporary genre en ik was dan ook erg benieuwd naar dit boek. Ik heb nog nooit een boek gelezen over een meisje die een wandeltocht ging maken en dit maakte me erg nieuwsgierig. Ik wist echt totaal niet wat ik kon verwachten en ik begon dan ook blanco met lezen.

Marina Gessner weet ervoor te zorgen dat je vanaf de eerste bladzijde wordt meegesleurd in het verhaal. Dit weet ze het gehele boek vast te houden waardoor je steeds door blijft lezen. Zo wil je meer weten over Sam en ben je benieuwd of McKenna's ouders erachter zullen komen dat ze de tocht alleen loopt. Daarnaast vind ik dat de hoofdpersonen erg goed zijn uitgewerkt en dat ze zich gedurende het verhaal ontwikkelen. Tot slot vind het erg mooi om te zien hoe Marina de man/vrouw verschillen subtiel bekritiseerd.

Al met al is "de afstand tussen jou en mij" een prachtig boek over het avontuur van een jonge meid met een vleugje liefde. Het enige minpuntje vond ik het redelijk abrupte einde; ik had graag meer willen lezen over McKenna. En de flaptekst zegt het eigenlijk al: na het lezen van dit boek wil je alleen nog maar je smartphone in de prullenbak gooien en zelf de Appalachian Trail lopen!
♥Naomi

Psssst. Wil je na het lezen van deze recensie nou ook graag "de afstand tussen jou en mij" lezen? Ga dan nu snel naar mijn facebookpagina om te zien wat je moet doen om een exemplaar te winnen! Meedoen kan tot 22 mei 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...