26 juni 2016

Young Adult Tag


Ik werd een hele tijd geleden getagd door Sarina van Live the book life om de Young Adult Tag in te vullen. Sorry dat het zo lang duurde Sarina, maar beter laat dan nooit. Lees snel verder!

1. Wie is je favoriete personage uit een Young Adult boek?
Meteen al een super moeilijke vraag. Ik ga gewoon twee personages noemen omdat ik niet kan kiezen. America Singer uit The Selection serie en Violet Markey uit All The Bright Places.
2. Welk YA boek is naar jouw mening het beste verfilmd?
The Fault In Our Stars, zonder twijfel. De film maakte me net zo hard aan het huilen als het boek.
3. Hoeveel delen zou jouw ideale Young Adult serie tellen?
Ik vind trilogie├źn altijd perfect qua aantal, dus ik zou zeggen drie. Tenzij het een hele goede serie is. Van de Selectie serie zouden ze bijvoorbeeld wel 100 delen mogen maken wat mij betreft.

4. Wat is jouw favoriete Young Adult boek van Nederlandse bodem?
Alweer zo'n moeilijke vraag. Ik heb echt al ontzettend lang geen YA boek van Nederlandse bodem gelezen om heel eerlijk te zijn. Ik weet dan ook niet zo goed wat ik moet kiezen. *3 uur later* Ik ga gewoon voor de Hoe Overleef Ik boeken van Francine Oomen.
5. Welk Young Adult boek wordt naar jouw mening ondergewaardeerd?
Did I Mention I Love You van Estelle Maskame. Ik hoor best wel veel negatieve dingen over dit boek, maar ik vond het echt een leuk boek. Binnenkort een recensie!
6. In welke fictieve wereld (uit een Young Adult boek) zou je een dagje willen doorbrengen?
De Selectie (again). Het lijkt me fantastisch om al die prachtige jurken te kunnen dragen, al dat heerlijke eten te mogen eten en om te wonen in een prachtig kasteel. Volgens mij is dit stiekem de droom van ieder meisje.

7. Aan welk Young Adult personage heb jij een grote hekel?
Ik heb echt een bloedhekel aan Tiffany uit Did I Mention I Love You. Ze is echt zo'n typische mean girl en mensen chanteren is haar grootste talent Daarnaast is ze iemand die doet alsof ze je beste vriendin is, maar ondertussen je zwart te maken achter je rug. Bah wat een rot personage!
8. Waar koop jij meestal Young Adult boeken?
Bij bol.com of bij mijn favoriete boekhandel in Groningen (van der Velde aan de Grote Markt). Deze boekhandel heeft een gigantische Young Adult afdeling waar ik uren kan rondlopen.
9. Welk onderwerp zie je het liefst terug in Young Adult boeken?
Op dit moment lees ik vooral romantische boeken. Er is niks beter dan heerlijk wegzwijmelen bij een goed romantisch verhaal! Dit is dan ook zeker een onderwerp dat ik graag terug zie in Young Adult boeken.
10. Van welk Young Adult boek moeten ze van jou zeker een verfilming maken?
Van All The Bright Places! Sinds dit mijn nieuwe lievelingsboek is, zou ik het echt geweldig vinden als ze dit boeken zouden verfilmen. Ik ben zo benieuwd hoe dit prachtige verhaal er op het witte doek uit zou zien. Fingers crossed!
Ik geef de tag door aan:

Danique van Daniques Scrapblog
Annegreet van Annegreat In Paradise

♥Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...