21 augustus 2016

Booktag: Beschrijf jezelf in tien boeken!


Ik werd door mede Blossom Books ambassadeurs Sabine van Reading Ever After én Anneke van Verhaal Verliefd getagd voor de "beschrijf jezelf in tien boeken" tag. Deze tag is door Sabine bedacht naar aanleiding van een interview uit de allernieuwste Blossom Books glossy. Aan de hand van tien verschillende Blossom Books boeken worden er verschillende vragen gesteld. Laten we beginnen!

1. De 100. Thuis
Hoe avontuurlijk ben je? Zou je, als je de kans kreeg, je vertrouwde omgeving achterlaten om een nieuwe wereld te ontdekken?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet super avontuurlijk ben aangelegd. Ik blijf graag in mijn comfort zone, maar desondanks probeer ik wel om er af en toe uit te stappen. Ik zou alleen mijn vertrouwde omgeving achterlaten om een nieuwe wereld te ontdekken, als ik nog wel af en toe naar huis kan. Daarnaast zou ik ook graag iemand mee willen meenemen, want samen een nieuwe wereld ontdekken is natuurlijk leuker dan alleen!

2. Hunter & Pearl
Wie is je fictieve partner in crime? (Lees: Wie is de tweede helft van je Sherlock & Watson. Bonnie & Clyde, Ash & Pikachu duo?)
Ik moest hier een poosje over nadenken. Ik kon ineens geen enkele persoon bedenken, totdat ineens de ultieme partner in crime bij me opkwam. Katniss Everdeen! Deze badass chick kan praktisch alles en is ook nog eens een super goede vriendin. Wat zijn nou betere eigenschappen voor een partner in crime dan dit?

3. De Hemel Begint Bij Je Voeten
Welk boek doet je alles om je heen vergeten?
De Bijzondere Kinderen Van Mevrouw Peregrine van Ransomm Riggs. Ik kan me helemaal verliezen in de wereld van de bijzondere kinderen en hun super spannende avonturen! Daarnaast zijn de boeken lekker dik, waardoor je uren kunt blijven lezen.

4. De Kraaien. List en Leugens
Dit personage kun je wel vermoorden...
Er is eigenlijk geen enkel personage dat ik wil vermoorden. Er zijn natuurlijk altijd wel personages die ik niet zo leuk vind, maar zonder hen zouden boeken een stuk saaier worden.

5. Silber. Het Derde Boek Der Dromen
Je zou wel eens achter de droomdeur van deze auteur willen kijken...
Dit is echt een moeilijke vraag. Ik zou achter de droomdeur van tientallen auteurs willen kijken. Maar als ik dan echt moet kiezen, kies ik voor Tahereh Mafi. Ik ben diehard fan van de Touching Juliette serie en ben dan ook erg benieuwd of ik Juliette, Warner en Adam dan ook tegen zou komen.

6. Simon VS. De Verwachtingen Van De Rest Van De Wereld
Wat is je ultieme OTP (One True Pairing)?
Oke, waarom zoveel moeilijke vragen?! Ik denk dat ik voor Eleanor en Park ga uit het gelijknamige boek. Ondanks dat ze zo verschillend zijn, passen ze perfect bij elkaar. Ik heb echt genoten van hun liefdesverhaal.

7. Ik. Notes To My Future Self
Wat voor bericht zou je naar jezelf - tien jaar in het verleden - willen sturen?
Hee daar achtjarige Naomi. Blijf vooral lekker buiten spelen en geniet van je kinder/tiener jaren nu het nog kan. Wees blij met jezelf en trek je niets aan van wat anderen over je zeggen en denken. Je bent goed zoals je bent! Tot slot nog een wijze les: Je hebt zoveel meer aan een handjevol goede vrienden die er altijd voor je zullen zijn, in goede en in slechte tijden, dan heel veel vrienden die je alleen in goede tijden zult zien. Onthoud dit, je zult dit advies nog nodig hebben in de toekomst.

Kusjes Naomi uit de toekomst

8. Soulmates
Over welke gave zou je willen beschikken?
Ik zou graag gedachten willen kunnen lezen. Zo weet ik altijd wat mensen nou écht vinden. Daarnaast ben ik heel benieuwd wat er in het hoofd van sommige mensen omgaat.

9. Edelsteentrilogie
Als je met een tijdmachine voor één keer naar elke tijd zou kunnen reizen, waar (beter gezegd: wanneer) zou je dan naar toe gaan?
Hmm, ik zou wel terug willen naar de tijd waarin mijn ouders achttien waren. Ik ben heel benieuwd hoe hun jeugd eruit zag ten opzichte van die van mij. Maar ik zou ook wel een kijkje willen nemen in de verre toekomst. Ergens 500 jaar verder bijvoorbeeld. Ik zou echt heel graag willen zien hoe de wereld er dan uit ziet. Kan ik de tijdmachine twee keer gebruiken? Please?

10. De Afstand Tussen Jou En Mij
Welke reis wil je zeker nog maken (en minstens zo belangrijk!) welke boeken neem je mee?
Er zijn drie landen waar ik heel graag naar toe zou willen: IJsland, Australië en Nieuw Zeeland. De lijst is nog veeeel langer, maar daar kan ik beter een aparte blogpost over schrijven ;) Ik zou mijn favoriete boek All The Bright Places sowieso meenemen. En misschien is dit ook het perfecte moment om alle Harry Potter boeken eindelijk eens te gaan lezen, dus die zal ik ook meenemen.

Ik geef de tag door aan:

Danique van Feral Dreamer
Annegreet van Annegreat In Paradise
Cathelijne van Coco Cathelijne
Lore van C'est Lore

Je mag de tag natuurlijk ook invullen als je niet getagd bent :)

♥Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...