10 oktober 2016

5 dingen die je niet meer wilt horen als je enig kind bent


Zoals de meeste van jullie misschien wel weten, ben ik enig kind. Meestal als ik dit aan mensen vertel, krijg ik dezelfde standaard reacties. Aangezien die reacties je op een gegeven wel een beetje je neus uitkomen, besloot ik ze op een rijtje te zetten. Lees snel verder!Heb je geen broers en zussen? Wat zielig!Ja, ik ben echt super zielig. Ik huil mezelf elke avond in slaap omdat ik geen broers of zussen heb. (note de sarcasme die hier vanaf druipt.) Als je dit al zielig vindt, wat vind je dan in godsnaam van de kindjes in oorlogsgebieden?

Dan ben je vast verwend.
Meestal zeggen mensen dit niet, maar denken ze het wel degelijk. Dit wil ik dan ook meteen maar voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. Niet alle enig kinderen zijn verwend. Ik krijg echt niet alles wat ik wil. Was het maar zo'n feest! Misschien krijg ik wel iets meer dan iemand mét broers of zussen, maar dat is ook best logisch als je bedenkt dat mijn ouders alles maar over één kind hoeven te verdelen en andere ouders over meerdere kinderen. Daarnaast moet ik ook, net als ieder ander klusjes doen in huis. Zo was iemand een keer oprecht verbaasd dat ik thuis ook gewoon moet helpen afwassen. Like whut?

Is dat niet super saai?
Deze vraag snap ik ook niet. Aangezien ik al mijn hele leven enig kind ben, heb ik inmiddels wel door hoe ik mezelf moet vermaken. Daarnaast is het eigenlijk wel lekker rustig. Nooit iemand die je kleren jat, nooit slaande ruzie en nooit ruzie over de afstandsbediening. Dus nee, het is niet saai.

Waarom heb je dan geen broers of zussen?
Oké, even serieus. Ik denk dat heel veel mensen niet door hebben hoe persoonlijk deze vraag eigenlijk is. Ik denk dat het in heel veel gevallen geen keuze is om "maar" één kind te nemen. Negen van de tien keer is er wel een reden voor, wat die dan ook mag zijn. Dus denk de volgende keer please eerst na voordat je dit vraagt.

Vind je het niet jammer dat je geen broers en zussen hebt?
Aangezien ik mijn hele leven al geen broers of zussen, weet ik niet beter. Natuurlijk lijkt het me soms wel leuk om een broer of zus te hebben, maar écht jammer vinden? Nee dat niet. Daarnaast is deze vraag ook eigenlijk best wel stom. Ik vraag toch niet aan mensen die wél broers of zussen hebben "Vind je het niet jammer dat je een broer/zus hebt?"

Als je enig kind bent, wat mist er nog in dit rijtje?

♥Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...