1 oktober 2016

Op zoek naar het juiste ritme; universiteit en meer


Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben, was het nogal stilletjes op de blog de afgelopen maand. Dit komt doordat ik ben begonnen aan mijn nieuwe studie aan de universiteit. Aangezien de manier van leren/school voor mij best wel wennen is, ben ik zoekende naar het juiste ritme.

Op 5 september was het dan zo ver: mijn nieuwe avontuur genaamd rechtsgeleerdheid stond op het punt om te beginnen. Mijn vertrouwde klas in een klein lokaaltje werd omgeruild voor zo'n 700 eerstejaars in een bioscoopzaal in Pathé. Je kunt je misschien voorstellen dat dit even wennen was. Dit was niet het enige verschil. Zo had ik ineens geen klas meer, maar een "werkgroep", zat ik niet meer de hele dag in hetzelfde gebouw, maar moest ik ineens van locatie naar locatie fietsen en had ik nog maar veertien contacturen in de week waardoor ik heel veel thuis moet doen.

Vooral dat laatste puntje was heel erg wennen. Ik ben vrijwel elke dag voor 13:00 uur vrij en heb zelfs een vaste vrije dag elke week. Hier staat wel tegenover dat je heel veel thuis zult moeten doen. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit super veel heb moeten doen voor school; het ging mij altijd wel redelijk makkelijk af. Dat ik nu ineens flink aan de bak moest was dus wel eventjes wennen. De opdrachten die ik elke week moet inleveren, zijn best wel veel werk. Daarnaast probeer ik ook nog om per week de bijbehorende hoofdstukken alvast samen te vatten. Samenvatten gaat nog niet echt van een leien dakje, aangezien mijn rechtsgeschiedenis boek in zulke moeilijke woorden is geschreven dat ik een zin drie keer moet lezen voordat ik snap wat er nou eigenlijk gezegd wordt.

Naast studeren wil ik natuurlijk ook nog leuke dingen doen. Zo ben ik eindelijk weer minimaal één keer per week in de sportschool te vinden, volg ik trouw mijn favoriete programma Hollands Next Top Model en doe ik af en toe gezellige dingen met vriendinnen zoals naar de bios en wijntjes drinken. Het enige waar ik nog niet echt aan toe kom is lezen en bloggen. Mijn TBR stapel wordt hoger en hoger en mijn blog leger en leger. Het leesprobleem probeer ik op te lossen door iets eerder naar bed te gaan om vervolgens nog even een half uurtje te kunnen lezen. Het blogprobleem ga ik nu aanpakken.

Ik ben nu zo'n beetje halverwege blok 1 en ik denk dat ik een soort van ritme heb gevonden wat voor mij werkt. Ik heb een redelijk goede balans te pakken tussen studeren, sport en mijn sociale leven. Nu moet ik dus alleen nog mijn blog in dit ritme zien te verwerken. Ik beloof bij deze dat ik mijn uiterste best ga doen om één keer per week iets te posten. Dit moet haast wel lukken als ik even wat Netflix tijd opoffer.

Kortom, ik heb even gestruggled met het vinden van mijn ritme nu ik op de universiteit zit, maar ik denk dat ik het nu een soort van heb gevonden. Je kunt dus eindelijk weer nieuwe posts verwachten (een vreugdedansje is toegestaan). Wil jou niets missen? Like dan mijn facebookpagina en blijf op de hoogte van nieuwe posts! Dat kan door hier te klikken.

♥Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...