7 oktober 2016

Wink Poppy Midnight ~ April Genevieve Tucholke

Titel: Wink Poppy Midnight
Auteur: April Genevieve Tucholke
Verschenen: September 2016
Pagina's: 210
Uitgever: Blossom Books
Prijs: €15,00

Cijfer: 8

Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het vreemde, mysterieuze buurmeisje met wild rood haar en sproeten. Poppy is blond, boosaardig en gebruikt haar schoonheid om iedereen om zich heen te manipuleren. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Wink. Poppy. Midnight. Twee meisjes. Één jongen. Één zomer. Één vreselijke avond.

Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

Toen de meiden van Blossom tijdens de brainstorm vertelden over dit boek, was ik echt super nieuwsgierig. Het klonk als iets wat ik nog nooit eerder had gelezen. Zoals de titel al verklapt gaat dit boek over Wink, Poppy en Midnight. Er is een held en een schurk maar je weet niet wie wat is. Toen ik het boek uit had dacht ik "dit is het vreemdste boek dat ik ooit heb gelezen"; maar dan op een goede manier.

Zoals ik al verwachtte is dit boek met geen enkel ander boek te vergelijken. Dit begint al meteen met de drie ontzettend verschillende personages. Bitchy en arrogante Poppy waar je vanaf het begin al een ongelofelijke hekel aan hebt. Mysterieuze en aparte Wink, waarvan je eigenlijk niet zo goed weet wat je ervan moet vinden. En de lieve, hopeloos verliefde Midnight, waar je meteen van zult gaan houden. Midnight is een beetje de verbindende factor tussen de personages en alle gebeurtenissen. Ze komen alle drie aan het woord en dit levert prachtige, levendige hoofdstukken op.

In het eerste gedeelte van het boek zit de vaart er flink in en volgen de verschillende gebeurtenissen elkaar vlot op. Op dit punt wist ik nog niet zo heel erg goed wat ik er nou van moest vinden, maar ik bleef toch doorlezen. Op een gegeven moment vertraagd het verhaal en wordt één bepaalde gebeurtenis heel specifiek beschreven. En dan ineens BAM! Mega plottwist. Ik vind het echt ontzettend moeilijk om niet te gaan spoileren, maar ik zal het niet voor jullie verpesten.

Wink Poppy Midnight is alles wat je er niet van verwacht. In het begin moest ik er wel even inkomen en ik vond het eerste gedeelte nog niet echt heel geweldig. Maar toen kwam die mega plottwist en wauw. Vanaf het moment dat het verhaal vertraagde heb ik mijn adem ingehouden en ik kon pas weer ademen toen ik de laatste bladzijde omsloeg. Dit boek is een boek uit duizenden en móét je gewoon gelezen hebben!

Klik hier om het boek te kopen!

♥Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...