29 maart 2017

Tips voor de perfecte Insta feed


Instagram is tegenwoordig niet meer weg te denken. Je ziet tientallen influencers voorbij komen met de mooiste feeds. Vandaag geef ik jullie een aantal tips waarmee je zelf ook zo'n on point feed kunt maken! Lees je mee?

Goede belichting
Dit is echt het allerbelangrijkste waar je op moet letten wanneer je een foto maakt. Het licht maakt of kraakt je foto. Persoonlijk vind ik het het fijnste om mijn foto's te maken met natuurlijk licht (daglicht). Dit levert meestal het mooiste resultaat op. Als je toch nog niet tevreden met de belichting, kun je altijd nog de helderheid aanpassen in een bewerkingsapp. Dit kun je doen met Instagram zelf, maar ik vind het ook fijn om VSCO voor de bewerking van mijn foto's te gebruiken.

Wees consistent in het gebruik van filters
Hashtag no filter is al lang niet meer de standaard. Een filter kan je foto naar de next level brengen. Overdrijf echter niet door filter over filter over filter te doen; less is more. Om een perfecte feed te creëren is het belangrijk dat je telkens dezelfde filters gebruikt. Zo gebruik ik voor al mijn foto's 'Clarendon'. Door voor al je foto's voor dezelfde filter te kiezen, creëer je eenheid in je feed.

Kies een terugkerende kleur
Probeer op elke foto een bepaalde kleur terug te laten komen. Zo probeer ik in elke foto iets wits te verwerken. Of dat nou een witte achtergrond van een flatlay is, of een klein wit detail. Ook dit zorgt ervoor dat al je foto's een mooi geheel vormen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kleurenpalet, zoals pastelkleuren.

Wees authentiek
Zorg dat je je eigen stijl creëert en ga geen andere Instagrammers kopiëren. Natuurlijk kun je inspiratie opdoen bij andere Instagram accounts, maar ga nooit alles letterlijk nadoen. Probeer er je eigen draai aan te geven, hoe moeilijk dat soms ook is. Uiteindelijk zal dit zijn vruchten afwerpen. Doordat jouw feed niet exact hetzelfde is als alle andere feeds, zul je sneller opvallen en meer volgers  krijgen!

Je kunt mij natuurlijk ook volgen op Instagram! Dat doe je door hier te klikken!

♥ Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...