23 augustus 2017

Kei-week 2017


Vorige week was het weer zo ver. Het was tijd voor de kei-week! De kei-week is een introductieweek voor alle nieuwe studenten die naar Groningen komen om te studeren. In deze week leren ze de stad een stukje beter kennen en ontmoeten ze nieuwe mensen. Ik ben dan misschien geen nieuwe student meer, maar ik had wel zin een week lang feest. Ik deed 14 tot en met 18 augustus dus ook mee. Ik deed niet aan alles mee, maar wel een groot gedeelte. Benieuwd hoe de kei-week er voor mij uitzag? Lees dan snel verder!
Maandag 14 augustus
De dag waarop de stad langzaam volstroomt met studenten. Ik kwam rond de middag aan in Groningen. Ik ging meteen door naar mijn studentenkamer om deze te verbouwen tot minihotel. Er zouden namelijk twee vriendinnen blijven slapen. Rond 16:00 uur vertrok ik naar het keipand om daar mijn bandje op te halen. Hierna ging ik meteen door richting het umcg om daar een kamer te bezichtigen. Ik ben namelijk op zoek naar iets wat dichterbij het centrum is, aangezien daar nu bijna al mijn colleges zijn. De bezichtiging duurde ongeveer tot 17:00 uur waarna ik terugging naar mijn eigen kamer om mij klaar te maken voor de avond. Om 19:00 had ik met studie vriendinnetjes afgesproken bij mijn favoriete restaurant Napoli. Ik had ze de hele vakantie nog niet gezien, dus het was ontzettend gezellig en we hebben lekker bijgepraat. Na het eten dronken we nog een drankje bij de Drie Gezusters, waarna we de Grote Markt betraden om dansjes te doen bij het openingsfeest. Hier kwam ik vriendinnen van thuis thuis tegen, waar ik de rest van de avond mee heb doorgebracht. Een geslaagde eerste dag!


Dinsdag 15 augustus
Rond de middag besloot ik eens een keer uit mijn bed te rollen. Omdat er 's middags alleen maar activiteiten waren die vooral op eerstejaars gericht waren, besloot ik lekker rustig aan te doen. Om 17:00 uur sprak ik met mijn beste vriendin Linda of bij Wereldburgers. Hier vulden we onze buikjes met een heerlijke burger. Zeker een aanrader om een keer te gaan eten! Om 18:30 uur had ik een hospi bij een prachtig huis in de binnenstad. Helaas werd ik niet uitgekozen, maar het was wel gezellig. Omdat ik vroeger weer buiten stond dan verwacht, besloot ik om Ilona een berichtje te sturen. Ik haalde haar op bij haar huis, waarna we een goed plekje zochten om de keiparade te bekijken. Tijdens deze parade lopen een groot deel van de verenigingen uit Groningen met een praalwagen door de stad. Van studenten- tot sportvereniging, alles is aanwezig. Na de parade gingen we door naar de Grote Markt voor The Night Of The Songs. Dit is een soort reusachtige karaoke met een paar duizend mensen in de buitenlucht. Hier hebben we ons volledig schor geschreeuwd/gezongen en stonden we in het rond te springen als gekken. Wederom een zeer geslaagde dag!

Woensdag 16 augustus
Na wederom de hele ochtend in bed doorgebracht te hebben, sprak ik in de middag met Ilona af bij Little Lovely Living. Hier bestelden we een unicorn milkshake en unicorn cupcake voor een sugar rush, aangezien we het slaaptekort wel konden merken. Hierna gingen we door naar de Primark voor een snelle shopsessie. Met de armen vol met tassen gingen we snel naar mijn kamer om ons om te kleden en klaar te maken voor de avond. Vervolgens even langs Domino's voor een heerlijke pizza om een goede bodem te leggen voor de kroegentocht. Met een volle maag vertrokken we naar Kaylee, waar we nog even gezellig een drankje dronken voordat we de stad in zouden gaan. Rond een uur of één fietsten we richting de stad, waar we het keigroepje van Ilona tegen het lijf liepen. We besloten om ons bij hen aan te sluiten en om de avond te beginnen bij de Drie Gezusters Upstairs. Na wat dansjes en drankjes gingen we weer naar beneden waar we een aantal pitchers bestelden bij Hoppe. De kroegentocht werd vervolgd in Het Feest waar de avond uiteindelijk ook is geëindigd. Rond 06:00 uur kroop ik heerlijk onder de dekens na een fantastische avond.


Donderdag 17 augustus
Donderdag hadden Ilona en ik om 12:00 uur een plekje gereserveerd in het kattencafé. Hiervan hadden we namelijk een kortingsbon in ons bonnenboekje zitten voor een anti-kater ontbijtje. We kregen een sapje, een kop koffie en een heerlijke tosti. Even heerlijk bijkomen terwijl we lekker katten konden aaien. Het was de bedoeling om na het ontbijt naar het Stadspark te gaan voor het open air festival, maar helaas regende het. Omdat het de hele dag en avond zou blijven regenen, besloot ik om even naar thuis thuis te gaan om wat slaap in te halen. Een rustig en regenachtig dagje dus.


Vrijdag 18 augustus
Nadat ik twaalf uur geslapen had, was ik weer redelijk fit. Daarom besloot ik om toch nog naar het eindfeest te gaan. Samen met Romy vertrok ik aan het einde van de middag weer richting Groningen. Nadat alles weer geïnstalleerd was voor het logeerpartijtje, gingen we naar Napoli om te eten. Dat ik twee keer in één week naar hetzelfde restaurant ga, geeft wel aan hoe lekker het eten daar is. Met een gevulde maag gingen we weer terug naar mijn kamer, waar we ons klaar maakten voor de avond. Rond 20:30 uur kwam Ilona aanwaaien en we dronken nog even een drankje met zijn drietjes voordat we weggingen. Het eindfeest was in sportcentrum Kardinge, dus we moesten wel een stukje fietsen. Onderweg begon het best wel hard te regenen, waardoor we helemaal doorweekt en met ons haar in de war bij het feestje aankwamen. Dit mocht de pret echter niet drukken en we hebben er een mooi feestje van gemaakt. Er waren verschillende zalen. Zo was er een silent disco en een poolparty! Helaas hadden we onze bikini's niet meegenomen, dus we besloten maar te gaan feesten bij de Q-music foute party. Na uren gefeest te hebben, kwam ook deze avond en daarmee de kei-week helaas aan een eind. Wat was het een fantastische week! Ik kan nu al niet wachten tot volgend jaar, waarbij ik hopelijk kei-leider ga zijn.

♥Naomi

13 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het zo'n leuke week was. Grappig dat Groningen ook een kattencafe heeft. Dat wist ik niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker een fantastische week zo te leze en wat gaaf een anti-kater ontbijt :) bij de katten! Succes weer met je studie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo leuk dat dit op stadsniveau gedaan wordt. zo krijg je toch gelijk zin om aan het schooljaar te beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt je duidelijk vermaakt. Nu nog aan de bak komend jaar.. Ik wens je heel veel plezier, naast natuurlijk succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super week. Ik word al wel bijna moe bij het lezen. Zelf nooit een echte student geweest, dus deze cultuur ken ik alleen van horen zeggen. Het klinkt wel super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om dit te lezen zeg, het klinkt als een leuke en gezellige week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk blog geschreven, je hebt het wel naar je zin gehad. Ene kant heb ik wel eens spijt dat ik niet verder ben gaan studeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk, de Keiweek. Zo te zien en lezen heb je ook genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super leuk om te lezen Naomi! Mooi dat je ervan hebt genoten :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...