6 augustus 2017

Recensie Girls Night Out

Titel: Girls Night Out
Release datum: 27 juli 2017 (NL)
Regisseur: Lucia Aniello
Hoofdrollen: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz, Jillian Bell, Ilana Glazer
Genre: Komedie/ Drama

Waardering: ★★★★

In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen na tien jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper om het leven brengen. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen uit te wissen.
Girls Night Out is dé film die nu bij alle ladies nights wordt gedraaid. Ik heb hem dan ook bij een ladies night gezien, maar ook zonder ladies night is deze film zeker een aanrader. Vooraf had ik al gezien dat Scarlett Johansson en Zoë Kravitz in deze film spelen, waardoor ik hoge verwachtingen had. Ik vind hen namelijk ontzettend goede actrices.

Meteen bij het begin van de film krijg je een impressie van de karakters van de vriendinnen. Je wordt hier meegenomen naar de studententijd van de meiden, waar ze elkaar hebben leren kennen. Daarna volgt een grote flash forward naar het huidige leven, waarin de meiden een baan hebben en elkaar veel minder vaak zien dan tijdens hun studententijd. Ze ontmoeten elkaar op het vliegveld voor het vrijgezellenfeest van Jess, waar alles weer als vanouds lijkt te gaan.

Wat ik zo ontzettend goed aan deze film vind, zijn de extreem verschillende karakters van de vriendinnen. Zo is Jess braaf en terughoudend terwijl Alice juist ontzettend uitbundig en behoeftig is. De actrices weten hun rollen stuk voor stuk overtuigend over te brengen. Als Pippa, de Aussie vriendin van Jess, op het toneel verschijnt, is het feest helemaal compleet. De vriendinnen duiken het nachtleven van Miami in, waarbij drank en drugs niet mogen ontbreken. Wanneer ze besluiten een stripper voor Jess te bestellen, gaat het echter mis. Alice vermoord hem per ongeluk, waarna de vriendinnen het lijk moeten zien te dumpen.


Zoals je waarschijnlijk al verwacht, brengt dit hilarische situaties met zich mee. Ik heb regelmatig hardop zitten te lachen in de bioscoopzaal en ik was niet de enige. Je moet wel een beetje van flauwe humor houden, anders kun je de grapjes waarschijnlijk niet waarderen. Daarnaast zitten er ook een aantal onverwachte plottwists in de film, die een leuke twist aan het verhaal geven. Dit kan echter niet voorkomen dat de film over het algemeen redelijk voorspelbaar is. Vandaar dat ik de film vier sterren heb gegeven.

Heb je zin in een dramatische komedie waarbij je buikpijn krijgt van het lachen? Dan is Girls Night Out de perfecte film voor jou! Behalve humor bevat de film ook een serieuze boodschap over vriendschap. Dit is dus dé film voor een Girls Night Out (see what I did there?).


♥Naomi

16 opmerkingen:

 1. Haha lijkt me echt een leuke film om eens te kijken! Ik ga het zeker doen als ik in Nederland ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ik deze film even oversla. Ik begreep dat hij wel leuk begint, maar dat het vervolgens allemaal erg flauw is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je niet van flauwe humor houdt, is dit inderdaad niet de film voor jou.

   Verwijderen
 3. Enthousiaste recensie. Lijkt mij zeen leuke film om 'met de meiden' te gaan bekijken. Eerst een hapje eten, dan de film en dan lekker gaan stappen. Net als in de film . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de trailer gezien en vraag me af of ik daarmee niet alle leuke stukjes gezien heb... Overigens is de trailer wel hilarisch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anja!

   Zelf had ik dit idee ook, maar dit is zeker niet het geval. De trailer laat maar een aantal leuke stukjes van de film zien, die bijna allemaal aan het begin van de film zitten. Het is dus nog zeker de moeite waard om de film te gaan kijken ;)

   Verwijderen
 5. Het lijkt mij echt een hele leuke en grappige film.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt mij een leuke film. Ik hou wel van die typische komedies ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn om een review van deze film te lezen! Ik wil hem zelf namelijk ook graag gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was zelf aan t twijfelen om er naar toe te gaan. Mijn vriendinnen raadde hem aan, ze vonden het echt een leuke film! Heel handig om deze resencie te lezen, want ik wil er nu zeker naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier moet ik dus eeeecht naar toe! Leuke recensie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh lijkt me een leuke film, heb er nog niks over gehoord of gelezen dus bedankt voor de tip :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Was net van plan om deze vanavond te kijken :p Na deze recensie ben ik er zeker van overtuigd, danku! xx

  https://letyourhairdownsofie.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me inderdaad de film bij uitstek voor een Ladies Night! Hoewel ik een enorme filmliefhebber ben laat ik deze even aan mij voorbij gaan. Maar als deze ooit op tv komt, dan ga ik kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik houd wel van flauwe humor dus ik ga deze film onthouden! Leuk..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...